Deelnemers 2024

Hieronder stellen de koren zich voor.

't hemerts visserskoor

't Hèmerts Visserskoor   is een gezellige club zingende mannen uit  het dorp Nederhemert. Het koor is opgericht in oktober 2006. De muzikale leiding is in de deskundige handen van dirigent Wim Baijense.   De meeste liederen worden gezongen in het Nederlands, een aantal in het Engels en Duits. Klik hier voor een impressie.

 

Gerneweg    Kerkdriel

 

 

Het smartlappenkoor “Gère Weg” uit Kerkdriel is in 2010 ontstaan uit een initiatief van Marga Verhoeckx en Ivar Schippers.  Gère Weg staat voor gebroederlijkheid en saamhorigheid.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amor                    Hertogenbosch

Koor Amor bestaat sinds januari 2015 en staat onder leiding van dirigente Wies van Gelder. Inmiddels is een leuk en pakkend repertoire opgebouwd. Dit varieert van een gevoelige smartlap, modern Nederlandstalig tot een vrolijke meezinger. Regelmatig wordt er gezongen op smartlappenfestivals en korendagen door heel Nederland, op markten en braderieën, in verzorgingshuizen en op privéfeesten. Een optreden van Koor Amor staat altijd garant voor gezelligheid! 

 

  

"Uit volle borst"  Dussen

In 2002 werd ons smartlappenkoor "Uit volle borsten" opgericht. In die tijd werden er veel smartlappenkoren opgericht. Zo ook ons koor.

We hebben de afgelopen 20 jaar ook nogal wat acts in elkaar gezet en zelfs een zelfgeschreven musical gespeeld.Ook speelden we 2 keer mee in een musical van een toneelgroep. Aan dit soort dingen beleven we veel plezier

Waardenburgs visserskoor

 

Waardenburgsvisserskoor bestaat sinds 2005.  De Nederlandse liederen worden begeleid met accordeon en gitaar. Buitenlandse teksten van o.a. Shanty's worden vertaald naar het Nederlands.  Het koor wordt enthousiast ontvangen waarbij  bekende liederen luidkeels mee worden gezongen. 

klik hier hier voor een impressie 

 

Gein en Gek     Wijk - duurstede

Het idee van het Piratenkoor Gein en Lek is spontaan ontstaan in café Ome Ko door Rob Dirkx tijdens gezellig zingen aan de bar. De kroegeigenaar Ton van Haarlem steunde de ideeën. Na inschrijving bij de K.v.K op 11-11-2011 was de vereniging een feit.  De liedjes die wij zingen, zijn uiteraard gebaseerd op de zee en het piratenleven. Bekende nummers met eigen gemaakte teksten; uiteraard een beetje met een knipoog." De vereniging omvat 18 leden

 

 

nieuw MaaSKANTs Peil         Lithoijen

Nieuw Maaskants Peil is het koor van Watersport Vereniging "De Maaskant"' Een grote groep leden zingt de bekende zeeliederen. Langzamerhand is het koor niet meer weg te denken bij de Maaskant. Ze treden veel op en oefenen elke week . 

 

 

 

 

  

  

 

De driemasters  Driebergen

Shantykoor “De Driemasters” is opgericht in februari 2004. Het mannenkoor is ruim 54 leden groot en staat onder leiding van een bevlogen dirigent. We worden begeleid door vier accordeonisten.

We zingen Nederlandse liederen die over de zee, water en het zeemansleven gaan. Ook Engelse en Duitse zeemansliederen staan op ons repertoire.

Arkels        Visserskoor

Arkels Visserskoor is een vaste bezoeker van het Zeemanskorenfestival.  Onder begeleiding van de muzikanten  waaronder een drummer heeft het koor een eigen prettige sound waarbij de vooral de Nederlandse liederen goed uitkomen.

klik hier hier voor een impressie 

 

  

 

De IJsselzangers Montfoort

Shantykoor De IJsselzangers uit Montfoort (U) is opgericht in het najaar van 2002. Ons koor zingt hoofdzakelijk Shanty's, Zeemansliedjes en Oudhollandse liedjes. Deze liedjes worden zowel in het Nederlands als in het Engels en Duits gezongen.  

Momenteel hebben we zo'n vijfendertig zangers en vijf muzikanten. We verzorgen onder meer optredens in bejaarden-en verzorgingshuizen, bij particulieren en op feesten en partijen. De IJsselzangers zingen ook regelmatig op Shantyfestivals in binnen- en buitenland. 

 

Voor Anker Veenendaal

Voor Anker zingt traditionele en populaire liedjes over zee. De leden zijn allemaal “zeemans-achtig” gekleed alsof we zo van boord komen  De koorleden zingen met passie over de zee, en oude en nieuwe shanty liederen. Dirigent, koor en muzikanten proberen telkens weer hun enthousiasme over te brengen op het publiek. Wilt u meezingen tijdens het optreden: Ga gerust uw gang.

 

 

 

 

 

't Anker     Alphen

Smartlappen koor 't Anker is  is in 2003 opgericht in het gelijknamige café 't Anker. 

Het koor is alweer heel wat jaren verder en heeft niet stilgezeten.

Er is een enthousiaste dirigente en een even zo enthousiaste toetsenist die het koor muzikaal begeleid op zijn keyboard

Door de jaren heen heeft het koor vele optredens verzorgd in bejaarden- en verzorgings-te huizen, bruiloften, uitvaarten, verjaardagen en aan korenfestivals mee gedaan.