Deelnemers 2023

Hieronder stellen de koren zich voor.

Loopend tuygh Zaltbommel

Het Loopend Tugh uit Zaltbommel  zingen onder Anniecke van Delft  bezielende leiding van vooral acapella  meer-stemmige Engelstalige shanty's uit de zeevaart. 

klik hier voor een impressie. 

 

  

 

 

Gerneweg     Kerkdriel

 

 

Het smartlappenkoor “Gère Weg” uit Kerkdriel is in 2010 ontstaan uit een initiatief van Marga Verhoeckx en Ivar Schippers.  Gère Weg staat voor gebroederlijkheid en saamhorigheid.  

 

 

 

 

 

 

 

Amor                    Hertogenbosch

Koor Amor bestaat sinds januari 2015 en staat onder leiding van dirigente Wies van Gelder. Inmiddels is een leuk en pakkend repertoire opgebouwd. Dit varieert van een gevoelige smartlap, modern Nederlandstalig tot een vrolijke meezinger. Regelmatig wordt er gezongen op smartlappenfestivals en korendagen door heel Nederland, op markten en braderieën, in verzorgingshuizen en op privéfeesten. Een optreden van Koor Amor staat altijd garant voor gezelligheid! 

 

  

Smartlappen        Dongen

Vereniging "Vrienden" Smartlappenkoor uit Dongen" (afgekort "Vrienden Smartlappenkoor") is een gemengd koor en bestond  op 14 April 2023 al weer 25 jaar. Het koor bestaat momenteel z’n 40 leden, twee accordeonisten, twee percussionisten, een basgitarist, een dirigent en een reserve dirigente.

't hemerts visserskoor

't Hèmerts Visserskoor   is een gezellige club zingende mannen uit  het dorp Nederhemert. Het koor is opgericht in oktober 2006. De muzikale leiding is in de deskundige handen van dirigent Wim Baijense.   De meeste liederen worden gezongen in het Nederlands, een aantal in het Engels en Duits. Klik hier voor een impressie.

 

Noorder Diva's  Den Bosch

 De Diva’s zijn een groep van enthousiaste vrouwen, voornamelijk afkomstig uit

’s-Hertogenbosch Noord.

Ons sterke wapen is uitstraling, het plezier dat we hebben om samen te zingen,

ons publiek te laten genieten van de mooie Nederlandse liedjes.

We zijn een koor dat houdt van gezelligheid, we genieten van het enthousiasme van ons publiek.

KETELbinken Kampen

Zeemanskoor de “Ketel Binken” is  op 09-09-1999 opgericht. door Dick Leurink en zijn vrouw Marie. Dick is een talentvolle tekstschrijver van onder andere shantymuziek, muziek die tot op heden nog steeds gezongen wordt. Dirigent is Ronny Palland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vischwijven Woudrichem

Het Vischwijvenkoor is een gezellig koor wat bestaat uit dames

Waardenburgs visserskoor

 

Waardenburgsvisserskoor bestaat sinds 2005.  De Nederlandse liederen worden begeleid met accordeon en gitaar. Buitenlandse teksten van o.a. Shanty's worden vertaald naar het Nederlands.  Het koor wordt enthousiast ontvangen waarbij  bekende liederen luidkeels mee worden gezongen. 

klik hier hier voor een impressie 

Arkels        Visserskoor

Arkels Visserskoor is een vaste bezoeker van het Zeemanskorenfestival.  Onder begeleiding van de muzikanten  waaronder een drummer heeft het koor een eigen prettige sound waarbij de vooral de Nederlandse liederen goed uitkomen.

klik hier hier voor een impressie 

 

 

 

 

 

Recht zo die gaat Raamsdonkveer

Schipperskoor ‘Recht Zo Die Gaat’,  uit Raamsdonkveer. Het repertoire van het koor bestaat naast bekende zeemans- en shantyliederen vooral uit schippersliederen die vertellen over het afwisselende schippersleven. Het koor onderscheidt zich hiermee van de meeste andere koren in dit genre, omdat van de meeste van deze schippersliederen, zowel de teksten als de muziek door eigen mensen zijn geschreven. Het koor met 25 enthousiaste zangers wordt geleid door de muzikaal leider Bas de Ruyter en begeleid door de twee muzikanten. De accordeonist is André Frijters en gitarist is Jan van Horssen. 

Voor Anker Veenendaal

Voor Anker zingt traditionele zeemansliedjes en wij hebben ook enkele populaire Nederlandstalige liedjes over zee, varen en zeelieden op het repertoire, de leden zijn allemaal “zeemans-achtig” gekleed alsof we zo van boord komen  De koorleden zingen met passie over de zee, en oude en nieuwe shanty liederen. Dirigent, koor en muzikanten proberen telkens weer hun enthousiasme over te brengen op het publiek. Wilt u meezingen tijdens het optreden: Ga gerust uw gang.