Deelnemers 2022

In 2020 en 2021 zong het coronavirus in het rond.

Hieronder stellen de koren zich voor.

Loopend tuygh Zaltbommel

Het Loopend Tugh uit Zaltbommel  zingen onder Anniecke van Delft  bezielende leiding van vooral acapella  meer-stemmige Engelstalige shanty's uit de zeevaart. 

klik hier voor een impressie. 

 

  

 

 

Gerneweg     Kerkdriel

 

 

Het smartlappenkoor “Gère Weg” uit Kerkdriel is in 2010 ontstaan uit een initiatief van Marga Verhoeckx en Ivar Schippers.  Gère Weg staat voor gebroederlijkheid en saamhorigheid.

 

 

  

 

De Biesbosch Werkendam

Het shantykoor de Biesbosch uit werkendam zingt met plezier en treedt op om het shanty erfgoed uit te dragen en te behouden.

 

Amor                    Hertogenbosch

Koor Amor bestaat sinds januari 2015 en staat onder leiding van dirigente Wies van Gelder. Inmiddels is een leuk en pakkend repertoire opgebouwd. Dit varieert van een gevoelige smartlap, modern Nederlandstalig tot een vrolijke meezinger. Regelmatig wordt er gezongen op smartlappenfestivals en korendagen door heel Nederland, op markten en braderieën, in verzorgingshuizen en op privéfeesten. Een optreden van Koor Amor staat altijd garant voor gezelligheid! 

't hemerts visserskoor

't Hèmerts Visserskoor   is een gezellige club zingende mannen uit  het dorp Nederhemert. Het koor is opgericht in oktober 2006. De muzikale leiding is in de deskundige handen van dirigent Wim Baijense.   De meeste liederen worden gezongen in het Nederlands, een aantal in het Engels en Duits. Klik hier voor een impressie.

 

Muiterij Kantje- boord       Dussen

Muiterij Kantje Boord is opgericht in 1998 en repeteert in Café De Bocht waar met veel plezier wordt gezongen met circa veertig zangers en meerdere muzikanten. Onder leiding van een inspirerende en professionele dirigent worden aan zee gerelateerde en met emotie doorspekte liederen gezongen. 

 

 

SHANTYKOOR          VOOR ANKER

In 1997 is Shantykoor Voor Anker uit Veendendaal opgericht.  Het koor zingt met passie traditionele zeemansliedjes. Klik hier voor een impressie.

 

KETELbinken Kampen

Zeemanskoor de “Ketel Binken” is  op 09-09-1999 opgericht. door Dick Leurink en zijn vrouw Marie. Dick is een talentvolle tekstschrijver van onder andere shantymuziek, muziek die tot op heden nog steeds gezongen wordt. Dirigent is Ronny Palland

Waardenburgs visserskoor

 

Waardenburgsvisserskoor bestaat sinds 2005.  De Nederlandse liederen worden begeleid met accordeon en gitaar. Buitenlandse teksten van o.a. Shanty's worden vertaald naar het Nederlands.  Het koor wordt enthousiast ontvangen waarbij  bekende liederen luidkeels mee worden gezongen. 

klik hier hier voor een impressie 

Arkels        Visserskoor

Arkels Visserskoor is een vaste bezoeker van het Zeemanskorenfestival.  Onder begeleiding van de muzikanten  waaronder een drummer heeft het koor een eigen prettige sound waarbij de vooral de Nederlandse liederen goed uitkomen.

klik hier hier voor een impressie

 

 

Recht zo die gaat Raamsdonkveer

Schipperskoor ‘Recht Zo Die Gaat’,  uit Raamsdonkveer. Het repertoire van het koor bestaat naast bekende zeemans- en shantyliederen vooral uit schippersliederen die vertellen over het afwisselende schippersleven. Het koor onderscheidt zich hiermee van de meeste andere koren in dit genre, omdat van de meeste van deze schippersliederen, zowel de teksten als de muziek door eigen mensen zijn geschreven. Het koor met 25 enthousiaste zangers wordt geleid door de muzikaal leider Bas de Ruyter en begeleid door de twee muzikanten. De accordeonist is André Frijters en gitarist is Jan van Horssen. 

Fortitudo Willemstad

 De naam “Fortitudo” is ontleend aan de wapenspreuk van de voormalige gemeente Willemstad, gegeven door Prins Maurits van Oranje en luidt: “Fortitudo Mea Deus”, Fortitudo verwijst naar vesting. Zaterdag 6 november 2021 heeft Fortitudo het 15-jarig jubileum gevierd met koorleden en partners met een rondvaart over de wateren rondom Willemstad en de Biesbosch.  Ook al staat er nu een koor met minder leden dan in het topjaar 2013 (58 leden), nog steeds wordt met veel plezier shanty-en water gerelateerde liederen gezongen o.l.v. Muzikaal Leider Bas de Ruyter. Zondag 11 september a.s. vindt in het centrum van Willemstad de 12de editie plaats van het Shanty en Seasong Festival met 9 koren op 3 podia. Meer informatie wp.havenkoorfortitudo.nl.