Deelnemers 2019

Hieronder stellen de koren zich voor.

Loopend tuygh Zaltbommel

Het Loopend Tugh uit Zaltbommel is 1 van de 3 gastkoren. De mannen onder bezielende leiding van Patries Knoot zingen vooral acapella  meer-stemmige Engelstalige shanty's uit de zeevaart. 

klik hier voor een impressie. 

 

 

 

 

Het Loopend Tugh uit Zaltbommel is 1 van de 3 gastkoren. De mannen onder bezielende leiding van Patries Knoot zingen vooral acapella  meer-stemmige Engelstalige shanty's uit de zeevaart. 

klik hier voor een impressie. 

 

 

 

 

MIDSCHEEPS          LEIDSCHENDAM

Shantykoor Midscheeps  uit Leidschendam-Voorburg is opgericht in 2003. Het repertoire bestaat uit shanty's en andere zeemansliederen. Klik hier voor een impressie

 

 

 

 

 

 

 

Kop van 't Ende    Elburg

Het Elburger zeemanskoor KOP VAN 'T ENDE is opgericht in september 2001. Het repertoire bestaat uit shanty, zeemansliederen, aangevuld met nummers die onze verbintenis met de Zuiderzeevisserij vanuit Elburg vertolken. de kracht zit in de beleving en uitstraling.

Woelwaters Maurik

Havenkoor "De Woelwaters" uit het Betuwse Maurik is een gemengd koor en bestaat uit ongeveer 45 leden, waaronder 2 accordeonisten en een drummer. 

Zingen uitsluitend Nederlandstalige zeemansliedjes en liedjes die te maken hebben met water, dijken, matrozen en andere zeelui.  Het koor bestaat sinds 15 november 1998.

't hemerts visserskoor

't Hèmerts Visserskoor  een van de gastkoren is een gezellige club zingende mannen uit  het dorp Nederhemert. Het koor is opgericht in oktober 2006 en bestaat inmiddels uit 53 leden. De muzikale leiding is in de deskundige handen van dirigent Wim Baijense.   De meeste liederen worden gezongen in het Nederlands, een aantal in het Engels en Duits. Klik hier voor een impressie.

 

DE PONTONNIERS PAPENDRECHT

Sinds 2004 bestaat het inmiddels 50 koppige Schipperskoor "De Pontonniers".

Onder leiding van een dirigent en muzikale begeleiding wordt  hoofdzakelijk een Nederlandstalige repertoire gezongen. 

klik hier hier voor een impressie

 

SHANTYKOOR          VOOR ANKER

In 1997 is Shantykoor Voor Anker uit Veendendaal opgericht.  Het koor zingt met passie traditionele zeemansliedjes. Klik hier voor een impressie.

 

Regghe Zangers nijverdal

Die Regghe Sangers uit Nijverdal / Hellendoorn is een Shantykoor opgericht in 1999. Het koor brengt op duidelijk verstaanbare wijze de shanty's en seasongs ten hore. 

Waardenburgs visserskoor

 

Gastkoor  Waardenburgsvisserskoor bestaat sinds 2005.  Het is uitgegroeid naar 44 leden  De Nederlandse liederen worden begeleid met accordeon en gitaar. Buitenlandse teksten van o.a. Shanty's worden vertaald naar het Nederlands.  Het koor wordt enthousiast ontvangen waarbij  bekende liederen luidkeels mee worden gezongen. 

klik hier hier voor een impressie

 

Arkels        Visserskoor

Arkels Visserskoor is een vaste bezoeker van het Zeemanskorenfestival.  Onder begeleiding van de muzikanten  waaronder een drummer heeft het koor een eigen prettige sound waarbij de vooral de Nederlandse liederen goed uitkomen.

klik hier hier voor een impressie

Bestevaer Giessendam

De leden van Bestevaer zijn enthousiaste zangers en muzikanten uit Giessenburg. Het repertoire van Bestevaer gaat over alles wat een zeeman beroert, maar staat deze dag vooral in het teken van de liefde. 

 

Vissershang Hank

Het Havenkoor "Vissershang" is in 1999 opgericht. het koor heeft een  repertoire van veelal bekende zeemans- en vissersliedjes en liedjes over de Biesbosch en het Land van Heusden en Altena (de streek waar we vandaan komen). Veel liedjes worden tweestemmig gezongen en tevens hebben we een aantal solisten. Voor het optreden in grotere ruimten of buiten, beschikken we over een zanginstallatie.