Deelnemers 2018

Hieronder stellen de koren zich voor.

Loopend tuygh Zaltbommel

Het Loopend Tugh uit Zaltbommel is 1 van de 3 gastkoren. De mannen onder bezielende leiding van Patries Knoot zingen vooral acapella  meer-stemmige Engelstalige shanty's uit de zeevaart. 

klik hier voor een impressie.

 

 

 

 

HAVENKOOR            Fortitudo

Havenkoor Fortidudo uit Willemstad telt 50 leden en treedt onder leiding van Bas de Ruyter regelmatig op bij evenementen.  Jaarlijks organiseert Fortitudo een groots opgezet Shanty & Seasong festival in de vesting Willemstad.         

Een impressie op de site van het koor. 

 

Eemvaarders        Amersfoort

Zeemanskoor de Eemvaarders bestaat sinds 2007.  Het bestaat uit een clubje enthousiaste mannen die vooral Nederlandstalige liederen zingen.  Klik hier voor een impressie

 

 

 

 

Midscheeps          Leidschendam

Shantykoor Midscheeps  uit Leidschendam-Voorburg is opgericht in 2003. Het repertoire bestaat uit shanty's en andere zeemansliederen. Klik hier voor een impressie

 

 

 

 

't hemerts visserskoor

't Hèmerts Visserskoor  een van de gastkoren is een gezellige club zingende mannen uit  het dorp Nederhemert. Het koor is opgericht in oktober 2006 en bestaat inmiddels uit 53 leden. De muzikale leiding is in de deskundige handen van dirigent Wim Baijense.   De meeste liederen worden gezongen in het Nederlands, een aantal in het Engels en Duits. Klik hier voor een impressie.

 

HET ROER OM Barneveld

Het enthousiaste Barnevelds shantykoor HET ROER OM zingt met veel plezier shanty-, zeemans- en visserij-liederen die vele mensen aanspreken.

 In 2017 werd het 10-jarig bestaan met een succesvol concert gevierd. Klik  hier voor een impressie.

 

 

 

Loswalklinkers Dongen

De loswalklinkers is opgericht in 2007  en de 20 mannen zingen regelmatig tijdens optredens een vrolijke deun. Klik  hier voor een impressie

 

 

 

 

Shantykoor          voor anker

In 1997 is Shantykoor Voor Anker uit Veendendaal opgericht.  Het koor zingt met passie traditionele zeemansliedjes. Klik hier voor een impressie.

 

 

 

 

Waardenburgs visserskoor

 

Gastkoor  Waardenburgsvisserskoor bestaat sinds 2005.  Het is uitgegroeid naar 44 leden  De Nederlandse liederen worden begeleid met accordeon en gitaar. Buitenlandse teksten van o.a. Shanty's worden vertaald naar het Nederlands.  Het koor wordt enthousiast ontvangen waarbij  bekende liederen luidkeels mee worden gezongen. 

klik hier hier voor een impressie

De Pontonniers Papendrecht

Sinds 2004 bestaat het inmiddels 50 koppige Schipperskoor "De Pontonniers".

Onder leiding van een dirigent en muzikale begeleiding wordt  hoofdzakelijk een Nederlandstalige repertoire gezongen. 

klik hier hier voor een impressie

 

 

Shantykoor          Scheveningen

Het in 2003 opgerichte Het Shantykoor Scheveningen treedt op bij festivals, in verzorgings- en verpleeghuizen, bruiloften , evenementen zoals Shantyfestivals. Tijdens het bezoek van H.M. de Koningin aan Schevenin-gen heeft het koor mogen zingen. 

klik hier hier voor een impressie

Arkels        Visserskoor

Arkels Visserskoor is een vast bezoeker van het Zeemanskorenfestival.  Onder begeleiding van de muzikanten  waaronder een drummer heeft het koor een eigen prettige sound waarbij de vooral de Nederlandse liederen goed uitkomen.

klik hier hier voor een impressie